OM OS

Active Caring er den social og udviklingsorienterede del af landsforeningen AKO (Aktive Kristnes Omsorgs-arbejde) samt har en række lokal-foreninger, der tilsammen gør en kæmpe indsats for ekstremt fattige og glemte mennesker i Rumænien, Moldavien, Nepal og Sri Lanka.

IMG_0490

DER VAR ENGANG…

INSPIRERET AF TV-DOKUMENTAREN CHAUCHESCOS BØRN…

Frivillige har siden 1991 indsamlet og uddelt nødhjælp i det nordlige Rumænien, primært i Botosani distriktet. AKO hjælper fattige børnerige familier med tøj, sko og mad. Der er tale om mennesker der intet har. Frivillige har oplevet mennesker gå barfodet eller med badesandaler i isnende kulde! Udover den akutte hjælp arbejder AKO med flere udviklingsprojekter, der kan skabe varig hjælp. AKO støtter desuden børnehospitaler, børne- og skolehjem, folkekøkkener og ældrecentre. Der er tale om hospitalshjælp, hjælp til børnehjem, børnehospitaler, hjælp til skoler, hjælp til mange hundrede familier særligt i landbyer, landbrugsprojekter, bade- og vaskehuse samt undervisning. Målet er at gøre familierne i stand til at klare sig selv på længere sigt. AKO mærker stor anderkendelse og opbakning i lokalbefolkningen. Hvert år kører omkring 5-8 nødhjælpstransporter til Rumænien.

Indenfor de sidste 10 år har AKO udvidet sit virke således, at vi hjælper også nødlidende mennesker i Moldavien, Nepal og Sri Lanka.rbejde. AKO sekretariatet har kontor i Vejle Kirkecenter.

MISSION

ACTIVE CARING’S MISSION ER AT HJÆLPE, UDDANNE OG UDRUSTE LOKALSAMFUND I UNDERPRIVILEGEREDE OMRÅDER GENNEM ANSVARLIGE PARTNERE BÅDE I INDLAND OG UDLAND, GENNEM NØDHJÆLPSPROJEKTER, SKOLEPROJEKTER, SOCIALE PROJEKTER OG ØKONOMISKE PROJEKTER.

VISION

ACTIVE CARING’S VISION ER AT SKABE UDVIKLING,
HÅB OG LIVSGLÆDE TIL MENNESKER I HÅBLØSE SITUATIONER.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

* indicates required