OM OS

Active Caring er den social og udviklingsorienterede del af landsforeningen AKO (Aktive Kristnes Omsorgs Arbejde) samt har en række lokalforeninger, der tilsammen gør en kæmpe indsats for ekstremt fattige og glemte mennesker i Rumænien, Moldova, Nepal og Sri Lanka.

IMG_0490

DER VAR ENGANG…

INSPIRERET AF TV-DOKUMENTAREN CHAUCHESCOS BØRN…

Frivillige har siden 1991 indsamlet og uddelt nødhjælp i det nordlige Rumænien, primært i Botosani distriktet. AKO hjælper fattige børnerige familier med tøj, sko og mad. Der er tale om mennesker der intet har. Frivillige har oplevet mennesker gå barfodet eller med badesandaler i isnende kulde! Udover den akutte hjælp arbejder AKO med flere udviklingsprojekter, der skaber varig hjælp. AKO støtter børnehospitaler, børne- og skolehjem, folkekøkkener og ældrecentre. Derudover hjælpes mange hundrede familier i forskellige landbyer til et mere tålelig liv. Landbrugsprojekter, bade- og vaskehuse samt undervisning af analfabeter er også en del af AKO’s arbejde. Målet er at gøre familierne i stand til at klare sig selv på længere sigt. AKO mærker stor anderkendelse og opbakning fra lokalbefolkningen i områderne. Hvert år kører omkring 6-8 nødhjælpstransporter til Rumænien.

Indenfor det sidste årti har AKO udvidet sit virke således, at vi også hjælper nødlidende mennesker i Moldova, Nepal og Sri Lanka. 

MISSION

ACTIVE CARING’S MISSION ER AT HJÆLPE, UDDANNE OG UDRUSTE LOKALSAMFUND I UNDERPRIVILEGEREDE OMRÅDER.
DETTE GØRES GENNEM ANSVARLIGE PARTNERE BÅDE I INDLAND OG UDLAND, VIA NØDHJÆLPSPROJEKTER, SKOLEPROJEKTER, SOCIALE PROJEKTER OG ØKONOMISKE PROJEKTER.

VISION

ACTIVE CARING’S VISION ER AT SKABE UDVIKLING,
HÅB OG LIVSGLÆDE TIL MENNESKER I HÅBLØSE SITUATIONER.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

* indicates required