NEPAL

NYT

I Nepal blev der sidste år indsamlet penge og købt tonsvis af ris – til stor hjælp for hårdt ramte familier. I nogle landsbyer blev uddelt tæpper i den koldeste periode.

ACTIVE CARING GØR EN FORSKEL I NEPAL

NYT HÅB TIL BJERGLANDET

 

En stor fattigdom præger befolkningen i fjerne landsbyer højt oppe i Nepals bjerge, men med hjælp fra AKO- activecaring.dk og en stor gruppe dedikerede nepalesiske medarbejdere ser vi, at arbejdet gør en forskel.

Udgangspunktet for Active Carings arbejde i Nepal var at give nepaleserne det kristne budskab, men der ydes også hjælp til de mange andre menneskelige behov. Derfor samarbejder Active Caring med NGO-organisationen Grace Society Nepal (GSN), om at forbedre forholdene for de fattigste i Nepal igennem nødhjælp og udvikling. Ud af organisationens mange målsætninger, er den mest fremtrædende at fremme uddannelse for fattige og nødlidende børn i landdistrikterne, herunder særlig fokus på, at pigerne også skal i skole. Organisationen underviser i sundhed og livsstil i landdistrikterne, hvor mange af GSN’s frivillige arbejder. Disse aktiviteter har gjort at mange familier, er i stand til at forsørge deres egen familie. GSN yder også nødhjælp ved uddeling af tæpper og ris til de allermest fattige i landsbyer langt ude i bjergene.

Et stort udviklingsprojekt blev forberedt i 2019 i et samarbejde med DMRU – men pandemien bevirker, at projektet venter grønt lys for rejser, både for os til besøg og indsats og for alle nepalesere internt.

STARTER 3. GANG:  – et eksempel af mange

SYKURSER TIL KVINDER

Active Carings støtter i samarbejde med GSN sy kurser til kvinder, kaldet “Women Empowerment program”.

Det første projekt blev gennemført i Nigadh i 2011 blandt stammefolket Tamang. Det varede 6 måneder og gav 14 kvinder en uddannelse i at sy. De har afsluttet kurset og bruger deres kompetencer forskellige steder. Aitimaya Praja (billedet) startede sin egen virksomhed med sine nyerhvervede kompetencer og den symaskine hun fik med hjem. Hun skriver: “Nu kan jeg hjælpe til med penge til husholdningen samt mine børns uddannelse og endda lægge penge til side.”

PROJEKT I MAKAWNPUR:

UFORMEL LÆSEUDDANNELSE

 

Active Caring støttet adskillige træningskurser i flere landsbyer, f.eks fra Chepang, Tamang og Dalit.

Mange kvinder er afskåret fra uddannelsesfaciliteter på grund af fattigdom, sociale normer og mangel på bevidsthed om uddannelse. På grund af disse mangler har de levet som analfabeter. Analfabetisme har været den største forhindring, som har holdt dem i ynkelig fattigdom generation efter generation.

Makawanpur er et bjergdistrikt i Nepal. Det ligger syd for Kathmandu-distriktet. Selvom distriktet ligger ved grænsen til Kathmandu-dalen, er mange uddannelser i distriktet stadig utilgængelige via veje.

Hvis du har fået lyst til at hjælpe, så blot tryk på en af knapperne eller MobilePay nemt og hurtigt ved brug af nummeret her under.

Active Caring, Nepal  Nr: 771547

ALLE PARTNERBELØB OG DONATIONER ER FRADRAGSBERRETIGET IHT. LIGNINGSLOVEN PARAGRAF 8A. ØNSKER DU AT INDBERETTE TIL SKAT, HAR VI BRUG FOR DIT NAVN OG CPR- NUMMER, SOM DU BEDES INDTASTE I MOBILPAY APP’EN I KOMMENTARFELTET.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

* indicates required